Femeile cu contacte sociale limitate sunt mai predispuse să ia în greutate decât bărbaţii cu niveluri similare de interacţiune socială. La această concluzie au ajuns autorii unui nou studiu de la Universitatea din Columbia Britanică, Canada.
Pentru acest studiu, cercetătorii au efectuat o analiză la scară largă care a comparat contactele sociale a aproape 30.000 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 85 de ani, cu indicele de masă corporală, circumferinţa taliei şi alţi factori care conduc la obezitate.
Analiza arată că femeile singure, care nu au practic contacte sociale sau nivelul acestora este redus la minimum, riscă semnificativ mai mult să dezvolte obezitate abdominală şi generală decât bărbaţii singuri.
„Femeile necăsătorite şi divorţate, precum şi văduvele au în general un număr mic de contacte sociale. Acest factor le expune unui risc crescut de obezitate. Pe de altă parte, bărbaţii sunt mai predispuşi să crească în greutate dacă sunt căsătoriţi şi au mai multe contacte sociale”, notează cercetătorii, presupunând că această diferenţă este probabil explicată prin trăsături specifice genului.