Femeile însărcinate sunt mai expuse riscului de a muri, din cauza infecţiei cu COVID-19

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au descoperit care categorie dintre femeile infectate cu SARS-CoV-2 este cel mai frecvent expusă la deces, din cauza coronavirusului.

Femeile însărcinate sunt de două ori mai expuse riscului de a muri, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, comparativ cu alte paciente infectate cu SARS-CoV-2, au constatat oamenii de ştiinţă americani.

Potrivit publicaţiei „The Washigton Post”, studiul a fost realizat la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, CDC.

Oamenii de ştiinţă au studiat datele a peste 19.000 de femei însărcinate, infectate cu coronavirus, dintre care 33 au decedat. S-a dovedit că mortalitatea în rândul femeilor însărcinate a fost de 0,2%, iar în rândul altor femei infectate cu SARS-CoV-2 de 0,1%. În plus, femeile însărcinate, infectate cu SARS-CoV-2, prezentau un risc crescut de boală severă şi naştere prematură.

Potrivit experţilor, schimbările fiziologice, care au loc în organism în această perioadă, cum ar fi creşterea ritmului cardiac, schimbările de la nivelul sistemului imunitar şi reducerea capacităţii pulmonare, pot fi printre cauzele care duc la deces în rândul femeilor însărcinate.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply