Fără restricții pentru românii care merg în Ungaria

Românii pot intra fără restricţii în Ungaria, după ce autorităţile vecine au reinstituit la sfârşitul săptămânii aşa-numitele coridoare umanitare de tranzitare a ţării, ca măsură antiepidemică. Poliţia clarifică acum că măsura nu îi vizează pe cetăţenii din Uniunea Europeană.

Premierul ungar Viktor Orbán declarase recent că aceste coridoare vor trebui folosite de către toţi cei care vor dori să tranziteze teritoriul Ungariei, dar din informarea poliţiei rezultă că doar cei vizaţi de restricţii de călătorie în această ţară sunt obligaţi să le utilizeze, fiind vorba despre cetăţenii statelor din afara Uniunii Europene.

Viktor Orbán a anunţat săptămâna trecută că Ungaria nu poate da curs deocamdată solicitării Uniunii Europene privind deschiderea frontierelor sale în cazul cetăţenilor a 14 state din afara blocului comunitar, deoarece acest lucru ar fi în contradicţie cu interesele privind protejarea sănătăţii populaţiei, o excepţie fiind în cazul sârbilor, care pot intra pe teritoriul ungar încă de la sfârşitul lunii mai.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply