Există probabilitatea de a ne îmbolnăvi de COVID-19 şi după vaccinare

Cei vaccinaţi împotriva COVID-19 pot contracta virusul SAR-CoV-2 şi după ce au fost vaccinaţi, dar evoluţia bolii va fi alta, una mult mai uşoară şi fără complicaţii, a afirmat Aleksandr Gorelov, director adjunct pentru cercetare la Institutul Central de Cercetare în domeniul Epidemiologiei din cadrul Rospotrebnadzor.

„Cei care au fost vaccinaţi se pot infecta, dar vor avea o formă diferită a bolii, după vaccinare, ca şi în cazul multor altor vaccinări. Vaccinul nu protejază sută la sută, dar cei vaccinaţi suportă mult mai uşor şi au o formă mult mai uşoară a bolii şi fără complicaţii. Indiferent de infecţie, nu există o protecţie 100%”, susţine Aleksandr Gorelov, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Acesta a subliniat că, dacă o persoană se îmbolnăveşte de COVID-19, după vaccinare, atunci nu va avea complicaţii grave, pneumonie, afecţiuni cardiace şi renale.

Gorelov a mai precizat, de asemenea, că şi după vaccinare este necesar să continuăm să folosim echipament individual de protecţie, mască, mănuşi, dezinfectant.

Expertul rus în boli infecţioase Evgheni Timakov a precizat că vaccinarea împotriva COVID-19 va contribui la asigurarea unui răspuns imun activ al organismului, în caz de infecţie şi nu va permite virusului să infecteze organele interne.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply