Există posibilitatea izolării populaţiei la domiciliu, în Franța

Cu aproape 28.000 de teste pozitive ieri, după ce săptămâna trecută a raportat între 30.000 şi 50.000 zilnic, în Franţa este studiată din nou posibilitatea izolării populaţiei la domiciliu.

Preşedintele Emmanuel Macron va prezida astăzi şi mâine două consilii de apărare în care vor fi decise noi măsuri, pe masa de lucru a autorităţilor aflându-se trei scenarii.

Prima variantă, şi, se pare, cea mai probabilă, este a unei aşa-anumite izolări locale adaptate, ceea ce ar putea însemna interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, cu începere mai devreme decât ora 21:00, cum este acum, şi carantină în weekend, pentru a limita la maximum aglomerările în spaţiul public.

Spre deosebire de ce s-a întâmplat în primăvară însă, restricţiile vor fi diferite de la o zonă la alta, în funcţie de gravitatea situaţiei epidemice.

Cel de-al doilea scenariu ar putea fi aplicarea izolării generalizate a populaţiei la domiciliu, la fel ca în martie-aprilie, însă numai în acele localităţi unde propagarea virusului a fost scăpată de sub control.

Al treilea este declararea unei perioade de carantinare a întregii populaţii.

Între timp, premierul şi miniştrii cu responsabilităţi economice au avut ieri consultări îndelungi cu reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor, cu scopul de a extinde şi de a îmbunătăţi formulele de telemuncă, pentru a mai reduce din efectele negative asupra economiei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply