Europa introduce noi măsuri împotriva COVID-19

Europa introduce progresiv carantina sau alte măsuri care să ţină în frâu pandemia.

Italia ar putea impune izolarea totală, în prezent mai multe regiuni fiind în carantină parţială.

De la miezul nopţii intră în vigoare şi în Grecia interdicţia de a nu circula noapte, decizie luată deja de numeroase state occidentate.

Spania le va cere tuturor pasagerilor care vin din zona roşie, indiferent de naţionalitate, dovada unui test negativ de COVID-19, pentru a putea trece frontiera. Dacă nu au făcut testul cu 72 de ore întainte de a intra pe teritoriul spaniol, aceştia vor fi amendaţi şi supuşi unui test de anticorpi.

Aproape toate ţările europene sunt pe această hartă roşie, cu excepţia Norvegiei, a Finlandei şi a unor regiuni din Grecia.

Potrivit ordinului publicat în Buletinul Oficial al Statului, valoarea amenzii nu este precizată, făcându-se trimitere la Legea Generală a Sănătăţii Publice, în care sancţiunile variază de la 3.000 la 600.000 de euro, în funcţie graviatea infracţiunii.

Dovada testului negativ de COVID-19 nu este cerută în Franţa şi în Italia, şi se aplică în Spania după mai multe luni în care autorităţile regionale din Madrid, Insulele Canare şi Insulele Baleare au solicitat-o pentru a controla epidemia.

Guvernul spaniol a hotărât noua politică la frontieră, după ce a depăşit pragul de 40.000 de persoane decedate şi a înregistrat mai mult de 1.400.000 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply