Epidemia de coronavirus trebuie oprită

Epidemiologul sârb Predrag Kon a declarat joi seară că trebuie oprită epidemia de coronavirus şi că acest lucru este posibil numai dacă este redus numărul de contacte, ceea ce implică anumite măsuri care ar trebui puse în aplicare.

Într-o emisiune, Kon a afirmat că măsurile, dacă sunt înţelese şi respectate, atunci ar trebui să fie limitate în timp şi ar trebui să se precizeze clar că vor dura două săptămâni, astfel că după aceea să se poată vedea şi analiza rezultatele.

O altă problemă este mutaţia coronavirusului care ar putea fi transmisă de la vizon la oameni. Aceasta este periculoasă, deoarece are o construcţie proteică diferită, care poate afecta activitatea privind vaccinurile împotriva coronavirusului, a declarat Melita Vujnović, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Rusia.

Potrivit acesteia, principiul acţiunii vaccinurilor existente împotriva coronavirusului se bazează pe identificarea proteinelor. Noua mutaţie SARS-CoV-2 are altfel de proteine, „sub formă de vârfuri, astfel încât în acest caz, vaccinurile deja dezvoltate s-ar putea să nu fie eficiente”, relatează agenţia TASS.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply