Emisiuni SPANIA

AVOCATUL DIASPOREI – Ediția nr. 3 invitatata emisiunii este Loredana Marina Cociu – avocat Spania. Tema emisinii: Rezidența si dreptul la munca in Spania.
AVOCATUL DIASPOREI – Ediția nr. 8 invitatata emisiunii este MIHAELA COSEREAN – avocat Spania. Tema emisinii: DREPTUL FAMILIEI IN SPANIA.
AVOCATUL DIASPOREI – Ediția nr. 18 Ediție specială din seria Avocatul Diasporei cu o temă dedicată asistenței sociale in Spania . invitata de astăzi al moderatorului Gabriel Voicescu este domna avocat Mihaela Coserean.
AVOCATUL DIASPOREI – Ediția 13. Dragi români de pretutindeni,continuăm seria Avocatul Diasporei cu o temă dedicată omologarii diplomelor in Spania. Invitata moderatorului Gabriel Voicescu este doamna avocat Lavinia Alice Radu .
AVOCATUL DIASPOREI – Ediția 23.
AVOCATUL DIASPOREI EDITIA NR 23 –
Ediție specială Avocatul Diasporei cu o temă dedicată contractelor de muncă în Spania. Invitata de astăzi a moderatorului Gabriel Voicescu este doamna avocat Nicoleta Duman .

Prezentare emisiune Avocatul Diasporei

Incepand cu finalul lunii august 2023, Radioteleviziunea Diasporei, RTVD a inceput difuzarea unor programe din principalele tari europene unde se afla romani, privind problemele juridice care apar in viata de zi cu zi in diaspora. Proiectul este derulat cu sprijunul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul si sunt abordate teme de larg interés pentru romani.In calitate de invitati sunt avocati romani din diverse tari, in principal Italia, Spania, Germania, Franta si Anglia. Proiectul prezinta informatii juridice de baza pentru o mai buna integrare a romanilor care traiesc peste hotare. Astfel, sunt abordate temele care afecteaza viata noastra de zi cu zi, de la obtinerea actelor de rezidenta, legalizarea documentelor romanesti, echivalarea si omologarea diplomelor, aspecte ce tin de dreptul muncii dar si informatii despre dreptul familiei, infiintare firme, mosteniri, pensii, informatii taxe si impozite, drept penal, medical, etc. In functie de tara in care va aflati, puteti accesa emisiunile dedícate informatiilor juridice de interés general din zona respectiva, facand click pe fereastra cu steagul tarii respective. Asteptam oricand sugestii si idei de la telespectatori privind temele ce pot fi abordate pe adresa de email contact@rtvd.ro