Emisiuni FRANȚA

1. Avocatul Diasporei – Rezidență și dreptul la muncă. Ediția din 15 August 2023. Invitat Cristian Duța – Avocat in Baroul din Paris.
2. Avocatul Diasporei – Dreptul familiei în Frața Ediția din 22 August 2023. Invitat Cristian Duța – Avocat in Baroul din Paris.
2. Avocatul Diasporei – Ediția nr. 12. Dragi români de pretutindeni,continuăm seria Avocatul Diasporei cu o temă dedicată contractelor de muncă în Franța. Invitata moderatorului Gabriel Voicescu este doamna avocat Anca Lucaciu.
2. Avocatul Diasporei – Ediția nr. 17.Dragi români de pretutindeni, este saptămîna dedicată inființări firme, astăzi, 05 Septembrie2023, începând cu 21:00 – ora României, o altă ediție specială din seria Avocatul Diasporei. Invitata de astăzi al moderatorului Gabriel Voicescu este doamna avocat ANCA LUCACIU Avocat-Franta.
2. Avocatul Diasporei – Ediția nr. 22.încă o ediție specială din seria Avocatul Diasporei cu o temă dedicată DREPTULUI PENAL in Franța. Invitata de astăzi a moderatorului Gabriel Voicescu este doamna avocat Laroche – Dinu Bakos Monica

Prezentare emisiune Avocatul Diasporei

Incepand cu finalul lunii august 2023, Radioteleviziunea Diasporei, RTVD a inceput difuzarea unor programe din principalele tari europene unde se afla romani, privind problemele juridice care apar in viata de zi cu zi in diaspora. Proiectul este derulat cu sprijunul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul si sunt abordate teme de larg interés pentru romani.In calitate de invitati sunt avocati romani din diverse tari, in principal Italia, Spania, Germania, Franta si Anglia. Proiectul prezinta informatii juridice de baza pentru o mai buna integrare a romanilor care traiesc peste hotare. Astfel, sunt abordate temele care afecteaza viata noastra de zi cu zi, de la obtinerea actelor de rezidenta, legalizarea documentelor romanesti, echivalarea si omologarea diplomelor, aspecte ce tin de dreptul muncii dar si informatii despre dreptul familiei, infiintare firme, mosteniri, pensii, informatii taxe si impozite, drept penal, medical, etc. In functie de tara in care va aflati, puteti accesa emisiunile dedícate informatiilor juridice de interés general din zona respectiva, facand click pe fereastra cu steagul tarii respective. Asteptam oricand sugestii si idei de la telespectatori privind temele ce pot fi abordate pe adresa de email contact@rtvd.ro