Emisiuni ANGLIA

2.AVOCATUL DIASPOREI -EDITIA DIN 24 AUGUST . DREPTUL MUNCII IN MAREA BRITANIE
1.AVOCATUL DIASPOREI -EDITIA DIN 17 AUGUST . DESPRE REZIDENȚĂ IN MAREA BRITANIE
1.AVOCATUL DIASPOREI -EDITIA nr 17 . Dragi români de pretutindeni,mergem mai departe cu seria Avocatul Diasporei. Tema emisiunii de astăzi este despre asistența socială în Anglia. Invitatele moderatorului Gabriel Voicescu sunt avocat Sandra Zaulet și Cristina Fantaza, asistent social.
1.AVOCATUL DIASPOREI -EDITIA nr 20 . tema de astazi, este :Ce trebuie să știi sau ce trebuie sa faci atunci când ai un accident U.K. . invitatul de astăzi al moderatorului Gabriel Voicescu este domnul avocat Remus Robu .

Prezentare emisiune Avocatul Diasporei

Incepand cu finalul lunii august 2023, Radioteleviziunea Diasporei, RTVD a inceput difuzarea unor programe din principalele tari europene unde se afla romani, privind problemele juridice care apar in viata de zi cu zi in diaspora. Proiectul este derulat cu sprijunul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul si sunt abordate teme de larg interés pentru romani.In calitate de invitati sunt avocati romani din diverse tari, in principal Italia, Spania, Germania, Franta si Anglia. Proiectul prezinta informatii juridice de baza pentru o mai buna integrare a romanilor care traiesc peste hotare. Astfel, sunt abordate temele care afecteaza viata noastra de zi cu zi, de la obtinerea actelor de rezidenta, legalizarea documentelor romanesti, echivalarea si omologarea diplomelor, aspecte ce tin de dreptul muncii dar si informatii despre dreptul familiei, infiintare firme, mosteniri, pensii, informatii taxe si impozite, drept penal, medical, etc. In functie de tara in care va aflati, puteti accesa emisiunile dedícate informatiilor juridice de interés general din zona respectiva, facand click pe fereastra cu steagul tarii respective. Asteptam oricand sugestii si idei de la telespectatori privind temele ce pot fi abordate pe adresa de email contact@rtvd.ro