Economia spaniolă a înregistrat o creştere de 16,7%

Economia spaniolă a înregistrat o creştere de 16,7 procente în al treilea trimestru, datorită relaxării restricţiilor şi a ajutoarelor guvernamentale. Datele sunt considerate un record, dar momentul este de incertitudine atât în Europa, cât şi în lume, remarcă autorităţile de la Madrid.

Revenirea la normalitate în timpul verii şi intervenţia statului pentru acordarea şomajului tehnic, creditele cu dobândă mică pentru întreprinzători şi scutirea de impozite au dus la o creştere a economiei fără precedent, de la un trimestru la altul.

Al treilea trimestru a depăşit previziunile specialiştilor, dar şi ale guvernului, care consideră că este vorba despre o reactivare puternică a economiei.

În condiţii normale o creştere de 16,7% ar însemna un lucru extraordinar, remarcă analiştii, dar în vremuri de pandemie este doar un aspect pozitiv.

Faţă de anul trecut, ecomomia spaniolă a căzut cu aproape 9% şi a reuşit să recupereze între lunile iulie şi septembrie mai puţin de 60% din tot ce a pierdut în timpul epidemiei de COVID-19.

Unul dintre domeniile care au suferit o lovitură puternică este turismul, cu pierderi de 40 de miliarde de euro.

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 va duce la o scădere în ultimul trimestru al anului, iar recuperarea ar putea dura până în anul 2023, avertizează experţii. Ei mai spun că această creştere din al treilea trimestru poate fi considerată o paranteză în evoluţia economică globală din acest an.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply