Dovezi indirecte că noua tulpină de coronavirus a ajuns și în Bulgaria

Directorul Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Parazitare de la Sofia, prof. Todor Kantardjiev, a declarat că există deja dovezi indirecte că noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a ajuns şi în Bulgaria.

„Este foarte important să se ştie că mutaţia nu împiedică vaccinarea sau diagnosticarea şi, de asemenea, nu există dovezi medicale că este mai infecţioasă. Şi cel mai important – nu există dovezi că cei infectaţi cu aceasta tulpină suferă o formă mai severă a bolii”, a adăugat specialistul bulgar.

Orice tulpină care a trecut de la animal la om suferă mutaţii, se răspândeşte, infectează mai uşor alte persoane şi boala trece de obicei mai uşor.

„Mecanismul reflex al naturii este ca virusul să se menţină şi el poate fi păstrat doar în organisme vii. Fiecare virus, când suferă mutaţii în timpul unei epidemii, îi îmbolnăveşte pe oameni pentru o perioadă mai lungă de timp, dar nu îi omoară, pentru a se putea răspândi„, a subliniat prof. Kantardjiev, adăugând că apariţia noii tulpini era aşteptată în Bulgaria.

„În Statele Unite s-a dovedit deja că această mutaţie apare fără o legătură epidemică – după ce oamenii de ştiinţă au efectuat secvenţierea genomică s-a constatat că un pacient cu coronavirus prezintă o mutaţie ca cea din Anglia”, a menţionat specialistul bulgar.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply