Doi tineri pakistanezi au câștigat procesul împotriva României

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat, joi, România din cauză că – potrivit poziției adoptate cu o majoritate de voturi a completului de judecători – a violat drepturile omului în cazul a doi tineri pakistanezi atunci când i-a expulzat din țară cu suspiciunea de terorism.

Cei doi tineri, care erau la studii, în Sibiu, au fost declarați în data de 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel București, persoane indezirabile pe o perioadă de 15 ani, în România.

Serviciul Român de Informații (SRI) i-a suspectat pe cei doi pakistanezi că au ajutat organizația teroristă al-Qaida în vederea pregătirii unui atac în preajma sărbătorilor de Crăciun din România.

Potrivit CEDO, procedura de expulzare nu a oferit garanții suficiente care să demonstreze că situația personală a fiecăruia dintre aceștia a fost luată în considerare.

De asemenea, România nu a precizat în ce mod au reprezentat cei doi pakistanezi un pericol pentru siguranța națională, motiv pentru care trebuie să plătească o despăgubire morală în valoare de câte zece mii de euro pentru fiecare în parte.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply