Diaspora – cel mai mare investitor în România

     5,6 miliarde de euro au trimis românii de peste graniţe în ţară, în 2021. Acestea sunt doar cifrele oficiale, pentru că mai există cel putin două perioade în fiecare an cand românii  aduc acasă sume mari cash sau cheltuie bani care nu se regăsesc în statistici. De Paşti, de Crăciun şi chiar în vacanţele de vară, atunci când vin în vizită la cei dragi, ei lasă sume considerabile în interiorul graniţelor. De aceea suma reală, totală  care a intrat în România o depăşeşte pe ceaanunţată de autorităţi.

     Românii din Germania se află în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte cuantumul sumelor trimise în ţară, cu peste 1,3 miliarde de euro . Sunt urmaţi  de comunităţile din Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa, Statele Unite şi Austria.

Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, cei mai mulți bani au venit în 2021 din Germania – peste 1,3 miliarde de euro – ţara urmată de Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, Statele Unite și Austria. Ei  prefera transferul rapid cu taxe cat mai mici.

    Aceşti bani sunt cheltuiţi fie de către familiile rămase în ţară, fie prin ridicarea unor case sau achiziţionarea unor bunuri ca maşini, calculatoare sau electrocasnice.

     Banii trimişi de români în ţară anul trecut au reprezentat aproximativ 2 la sută din Produsul Intern Brut.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply