De ziua mondială a migrantului şi refugiatului, Papa Francisc face apel la o lume „mai incluzivă”: „Nu închideţi ochii în faţa speranţei lor”

Papa Francisc a făcut apel duminică, 25 septembrie, în Piaţa San Pietro, la „o lume mereu mai incluzivă”, cu ocazia Zilei mondiale a migrantului şi refugiatului, relatează AFP.

„Suntem chemaţi să construim o lume mereu mai incluzivă, care nu exclude pe nimeni”, a declarat Suveranul Pontif de la o fereastră a palatului apostolic, la finalul tradiţionalei rugăciuni Angelus.

„Mă alătur celor care celebrează această zi în lume”, a subliniat el, salutând din Piaţa San Pietro numeroasele comunităţi străine.

„Trebuie să mergem împreună, fără frică, alături de cei mai vulnerabili: migranţi, refugiaţi, persoane strămutate, victime ale traficului, abandonaţi”, a spus Papa Francisc, care a făcut din primirea de migranţi una din marile teme ale pontificatului său, început în 2013.

Papa, el însuşi provenit dintr-o familie de migranţi italieni instalaţi în Argentina, a făcut apel la credincioşi şi la turişti să vadă o sculptură monumentală din argilă şi bronz care a fost instalată la solicitarea sa în Piaţa San Pietro în septembrie 2019, reprezentând 140 de migranţi din diferite ţări sau perioade istorice şi de diferite religii, înghesuiţi într-o barcă.

„Nu închideţi ochii în faţa speranţei lor”, aceea „de a reîncepe să trăiască”, a spus Suveranul Pontif.

Papa a denunţat anterior în general „închiderea”, „rădăcina pentru atât de multe rele ale istoriei, pentru absolutismul care deseori a generat dictaturi şi pentru atâtea violenţe împotriva a ceea ce este diferit”.

Sursa: https://ziare.com/papa-francisc/stiri-papa-francisc/ziua-mondiala-a-migrantului-apel-papa-francisc-1701963#.YVC1o7-8TkA.whatsapp

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply