Cursuri de limbă română pentru copiii din Italia

         Mii de copii, italieni, români, marocani, ucrainieni sau moldoveni au studiat în ultimii ani limba română în şcolile din Italia. Şi în anul scolar 2022-2023, cei mici pot participa la cursurile de limbă, cultură şi civilizatie românească organizate în instituţiile de învăţământ din Peninsulă.

          Este suficient să solicitați grădiniței, școlii sau liceului în care învață copilul dumneavoastră formarea unor astfel de grupe!!!

          Institutul Limbii Române a demarat pregătirea anului școlar viitor pentru Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din unitățile de învățământ europene, inclusiv din Italia.

    Ambasada României în Italia a informat deja oficiile școlare regionale (Ufficio Scolastico Regionale-USR) cu privire la acest program, solicitând comunicarea interesului pentru organizarea unor grupe pentru cursul LCCR până la 12 mai 2022.

     In etapa urmatoare oficiile școlare regionale manifestă interesul pentru organizarea cursurilor de limbă română doar la cererea părinților copiilor români, așadar, pentru ca cei mici să beneficieze de acest curs. Astfel, nu uitaţi să solicitați grădiniței, școlii sau liceului în care învață copilul dumneavoastră formarea unor astfel de grupe. Grupele LCCR se pot organiza începând de la grădiniță (minim 7 preșcolari) și până la liceu (minim 15 elevi).

Credit info şi foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=352906470198345&set=a.316852353803757

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply