Cum obţii viză pentru  Statele Unite

         Obţinerea vizei pentru o călătorie în Statele Unite ale Americii se obţine destul de greu dcă ţinem cont de rata mare de refuz. In realitate însă rata de success ar fi mai mare dacă românii care aplică ar  urma toţi paşii necesari  şi ar depune dosarul complet.

          Autorităţile române militează pentru includerea ţării noastre în programul american Visa Waiver. Ministerul Afacerilor Externe a demarat campanii de informare în rândul românilor pentru a scădea rata mare de respingere a vizelor.

         Astfel a fost lansat un pliant cu informații utile referitoare la pașii de urmat pentru obținerea vizei necesare pentru călătorii de scurtă ședere în Statele Unite ale Americii în scop de afaceri/turistic.

Prin simpla accesare a QR-codurilor incluse în acest pliant, cetățenii români care intenționează să călătorească în SUA, în scop de afaceri/turistic, pentru mai puțin de 90 de zile, și care intenționează să depună cereri pentru obținerea vizei temporare de tip B1/B2, vor fi (re)direcționați către formularul DS-160, necesar a fi completat pentru acest tip de viză, și vor afla informații privind achitarea taxei de viză, încărcarea unei fotografii la standardele solicitate în aplicație și programarea la interviu.

Completarea corectă și cu acuratețe a formularului DS-160 și selectarea tipului corect de viză (respectiv B1/B2) de către cetățenii români care intenționează să călătorească în scop de afaceri/turistic va crea premisele, în primul rând pentru șanse mai mari de obținere a vizei, iar în al doilea rând pentru scăderea ratei de refuz și îndeplinirea de către România a criteriului prevăzut de legislația americană, astfel încât obligativitatea obținerii acestui tip de viză să fie eliminată pentru cetățenii români în viitorul apropiat.

Pliantul poate fi descărcat de la adresa de internet https://www.mae.ro/travel-conditions/3749#868, unde se regăsesc și informații privind condițiile de călătorie în SUA.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply