Crăciunul va fi o sărbătoare în izolare

În Spania, unde presiunea pe spitale este în creştere, Crăciunul va fi o sărbătoare în izolare.

Spania a înregistrat zilnic, în aceste zile, aproximativ 20.000 de cazuri noi de COVID-19, toate regiunile cu excepţia Insulelor Canare şi parte din Baleare fiind afectate de restricţii severe.

Directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, dr. Fernando Simon, a declarat că „sunt numere mult peste obiectivele noastre şi care depăşesc rangul de risc mare stabilit de noi, de Uniunea Europeană şi în lume. Suntem într-o situaţie rea.”

Fernando Simon nu exclude necesitatea izolării la domiciliu pentru întreaga populaţie, deşi a precizat că dacă s-ar aplica toate măsurile prevăzute în actualul decret al stării de urgenţă situaţia ar fi similară unei carantine generale.

Obiectivul autorităţilor spaniole este controlarea epidemiei de COVID înainte de Crăciun. Un expert spaniol în sănătate publică de la Universitatea Harvard spune că sărbătorile din această iarnă nu pot fi normale, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.

„Mersul la cumpărături şi la petreceri sunt excluse în acest an, deoarece încă mor foarte mulţi oameni din cauza virusului SARS-CoV-2. Aşa că, dacă populaţia nu este conştientă că trebuie să stea acasă de Crăciun, Spania va avea şi în ianuarie extrem de multe infectări”, a mai afirmat profesorul Elvis Garcia.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply