Consultări pentru modificarea legislaţiei privind combaterea coronavirusului, în Israel

În Israel au început consultări pentru modificarea legislaţiei coronavirusului, astfel încât să poată fi redeschise hotelurile. Măsurile luate anterior de autorităţi s-au dovedit eficiente şi au dus la o scădere semnificativă a numărului de noi infectări.

Ieri au fost confrmate 710 cazuri noi din aproximativ 35 de mii de teste. 320 de persoane sunt în stare gravă şi 134 intubate. Restricţiile impuse la nivel naţional în urmă cu aproape 2 luni au fost eficiente. Rata de infectare s-a redus considerabil. Mall-urile, sălile de sport, hotelurile, restaurantele sunt închise în continuare.

Premierul Benjamin Netanyahu a avut consultări cu ministrul sănătăţii, ministrul pentru relaţia cu parlamentul, preşedintele Comisiei Legislative a Knesset-ului cu privire la amendamentul legislativ care să permită deschiderea hotelurilor.

Ministrul sănătăţii, Yuli Edelstein, a anulat în ultimul moment amendamentul la Legea pentru combaterea coronavirusului care ar fi permis redeschiderea hotelurilor din staţiunea Eilat.

Ministerul Tursimului va propune un nou text vizând redeschiderea activităţilor economice la Eilat.

Cetăţenii israelieni care ies din ţară sau revin se pot testa contra cost la Aeroportul Internaţional „Ben Gurion”. Populaţia poartă măşti de protecţie în toate spaţiile publice.

Începând de duminică, au fost redeschise magazinele stradale. În situaţia în care se va constata extinderea morbidităţii, se revine la etapa anterioară de restricţii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply