Cocktail de anticorpi si tratament pentru COVID 19 de la Astra Zeneca in aprobare in regim de urgenta

Agentia Europeana a Medicamentului se afla in faza finala de  analiza a doua noi produse realizate de Astra Zeneca.

Unul dintre produse este un cocktail de anticorpi care poate proteja organismul pana la 12 luni de infectarea cu COVID 19, in timp ce al doilea este un tratament care poate ameliora cu peste 67 la suta efectele bolii, dupa ce aceasta a fost contractata – conform informatiilor oferite de catre companie.

Medicamentul a primit autorizarea pentru a fi folosit in regim de urgenta  in tratamente in peste 18 tari, intre care Marea Britanie si Statele Unite.

Medicamentul pentru prevenire contine doi anticorpi generati in laborator si creste nivelul de imunitate, mai ales in cazul organelor ce pot fi afectate cel mai mult de catre coronavirus. Reprezentantii companiei au declarat ca au gandit acest medicament  pentru preventie,  in special pentru zonele de pe glob care nu isi permit vaccinul si unde nivelul de imunitate este scazut. El poate folosi si complementar cu celelalte vaccinuri, pentru a reduce riscul de infectare. Este cunoscut faptul ca primele vaccinuri aparute  protejeaza in mod special plamanii si mai putin zonele de intrare a virusului in organism, acestea fiind unele dintre motivele pentru care cei vaccinati transmit virusul in continuare.

Astra Zeneca a solicitat la inceputul lunii octombrie autoritatilor americane sa inceapa procedura de autorizare in regim de urgenta a noilor produse de prevenire si tratament pentru COVID 19.

Cercetatorii de la Oxford University si Columbia University, care au lucrat la dezvoltarea celor doua produse, considera ca acestea acopera si tulpinile mai noi cum este varianta Delta.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply