Clujenii vor extinderea pistelor de biciclete

În mediul online a fost lansată o petiție pe care o pot semna cei care doresc extinderea pistelor de biciclete și construirea altora noi în locurile din oraș unde acestea lipsesc.  

Semnatarii petiției cer administrației locale să adopte și să implementeze o strategie pe 10 ani pentru dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete pe axa Florești – Cluj-Napoca – Apahida – Baciu.  

Petiția a fost lansată de Radu Boloveschi, consilier local. Acesta spune că este important ca în oraș să existe piste de biciclete pe toate rutele pentru că în acest fel tot mai multe persoane vor alege să se deplaseze cu bicicleta în defavoarea mașinii.  

Astfel, atât traficul cât și poluarea din oraș vor fi diminuate semnificativ. O strategie pe termen lung pentru infrastructura de biciclete ar duce la creșterea numărului de utilizatori, avantaje economice și creșterea calității sănătății și vieții comunității. 

Petiția poate fi găsită și semnată pe site-ul declic.ro și va fi depusă la cele 4 primării din zona metropolitană când va atinge 5000 de semnături alături de documentație tehnică de suport. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply