Cea mai buna actrita a anului in Franta s-a nascut in Romania

         Anamaria Vartolomei a fost desemnată cea mai bună actriţă din Franţa, la cea de la cea de-a 26-a ediţie a galei Premiilor Lumières, pentru rolul din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan. Filmul a  castigat titlul de cel mai bun film al anului 2021, in cadrul aceluiasi festival, dupa ce fusese deja  recompensat  cu Leul de Aur la Veneţia.

       Pelicula in care Anamaria Vartolomei detine rolul principal este o adaptare a romanului semnat Annie Ernaux si prezinta experienta unui avort ilegal in Franta anilor ‘60. In competitie au mai fost nume sonore ale cinematografiei franceze ca Virginie Efira sau Sophie Marceau. Anamaria Vartolomei a mai fost nominalizata la Premiile Lumières cand avea doar 12 ani, la categoria “Cea mai promitatoare actrita”.

https://play.google.com/store/apps/details?id=rtvd.televiziuneadiasporei

       S-a nascut in 1999 in Dărmăneşti, judetul Bacău si a copilarit in Romania pana la 6 ani cand a plecat la parintii care locuiau deja in Franta. Acolo isi descopera pasiunea pentru actorie si debuteaza in 2011 in Mica mea prințesă (2011), alături de Isabelle Huppert.Numele sau a aparut pana acum pe genericele a 7 filme.
„L’Evénèment” va rula anul acesta si in cinematografele romanesti.

sursa foto : Wikipedia

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply