Carantină de zece zile pentru cei care sosesc în Grecia

Oricine va intra în Grecia în perioada sărbătorilor de iarnă va trebui să prezinte un test PCR pentru coronavirus, efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în ţară, va fi supus unui test rapid la sosirea pe aeroport, iar apoi va fi obligat să intre în carantină preventivă timp de zece zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, cele două măsuri noi (testul rapid şi carantina preventivă) se vor aplica celor care sosesc în Grecia în perioada 18 decembrie – 7 ianuarie.

Guvernul grec a anunţat de asemenea prelungirea măsurilor restrictive până la 7 ianuarie 2021, dată până la care rămân închise şcolile, restaurantele, barurile, centrele de divertisment şi pentru activităţi sportive, precum şi tribunalele.

Trimiterea unor SMS-uri pentru a anunţa deplasările în afara locuinţei va continua să fie în vigoare. De asemenea, vor fi prelungite restricţiile de circulaţie între regiunile Greciei şi interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

Purtătorul de cuvânt al guvernului grec a explicat că îmbunătăţirea datelor epidemiologice şi reducerea presiunii virale sunt mai lente decât era de aşteptat din cauza faptului că cetăţenii au obosit după atâtea restricţii, iar mobilitatea oamenilor rămâne ridicată.

Grecia a înregistrat 89 de noi decese în ultimele 24 de ore şi 1251 de cazuri noi de coronavirus, ridicând numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei la 116.721, din care 3.092 decese.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply