Capitala și toate județele țării se află în scenariul verde

Capitala şi toate judeţele ţării sunt în scenariul verde, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).  

În Bucureşti, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este de 1,42 de cazuri la mia de locuitori, în scădere de la 1,49 arată noile date publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. 

Prin urmare, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se reunește joi pentru a decide noi măsuri de relaxare. În aceste condiții, restaurantele și sălile de spectacol vor putea funcționa la o capacitate de 50% până la ora 21. În prezent este permisă funcționarea la o capacitate de 30%.  

De asemenea, vor fi permise spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori, dar și spectacolele drive-in cu maximum 3 persoane care nu sunt din aceeași familie.Purtarea măștii sau interdicția de circulație pe timp de noapte se mențin în continuare. 

În privința școlilor, dacă rata de infectare va scădea sub 1 la mia de locuitori, atunci toți elevii din Capitală vor putea reveni la cursuri, cu prezență fizică. La nivel național, astăzi, au fost raportate 930 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. De la ultima informare, 98 de pacienţi au decedat, iar, în acest moment, alţi 874 se află internați la ATI. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply