Cămașa Mea – Moștenirea Mea, concurs pentru tinerii din Cernăuți

            Ce este mai frumos la sărbători decât îmbrăcarea unui costum popular moştenit de la bunici !!! Ia tradiţională, lucrată cu migală , înseamnă mult mai mult decât un simplu costum, ea reprezintă firul invizibil dintre generaţii, simbol al tradiţiilor şi apartenenţei culturale.

         Până pe  24 iulie 2022 tinerii din regiunea Cernăuți din Ucraina sunt invitaţi să se mândrească cu iile lor, în cadrul concursului Cămașa Mea – Moștenirea Mea. Organizat de  Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa din Vicovu de Jos, în parteneriat cu Centrul Media Bucpress din Cernăuți (Ucraina) și cu Societatea Valea Prutului din Costiceni (Ucraina), acesta se adresează tuturor mai ales că se desfăşoară online.

      Evenimentul urmărește să cultive dragostea tinerilor pentru tradiție și satul de baștină, să aducă împreună generațiile și să conserve identitatea culturală românească.

Cum poți să participi la concurs?

  • trebuie să înregistrezi un clip video în care tu, alături de mama/ tata/ bunelul/ bunica ta, să purtați cămașă românească.
  • trebuie să spuneți ceva despre cămășile voastre (cum ar fi: din ce sat este cămașa, cât este de veche, cum este croită, cusută, alcătuită, însăilată).
  • să trimiți clipul pe WhatsApp/Viber/Telegram la numărul de telefon +40756035657 sau la numărul +380665476656
  • ori să-l publici pe Facebook cu eticheta #CamasaMeaMostenireaMea

Cea mai veche cămașă cu cea mai frumoasă prezentare va fi premiată cu 3.000 grn (de grivne).Finanțarea este asigurată de C.C.P.C.T. Arboroasa.

Credit info si foto http://dprp.gov.ro/web/camasa-mea-mostenirea-mea-concurs-destinat-tinerilor-din-regiunea-cernauti-din-ucraina-24-iunie-24-iulie-2022/, Fotograf: David Botond

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply