Bruxelles ar putea introduce obligativitatea purtării măştii

În Bruxelles s-ar putea introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii publice şi în spaţiile private accesibile publicului dacă numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească, a anunţat guvernul regional.

Ordinul va fi emis când media zilnică a cazurilor noi va ajunge 50 la 100.000 de locuitori pe o perioadă de şapte zile, a declarat Rudi Vervoort, ministru-preşedintele regiunii Bruxelles.

Media zilnică în regiune a fost de 38,4 săptămâna trecută. Belgia a impus măsuri drastice asupra contactelor sociale pe 27 iulie, după ce numărul de cazuri a crescut în ultimele săptămani.

Guvernul britanic a anunţat că va impune carantina pentru persoanele care vin din Belgia, alăturându-se Estoniei, Irlandei, Letoniei şi Norvegiei. Germania şi Olanda şi-au sfătuit cetăţenii să nu călătorească în provincia Anvers, din nordul Belgiei, unde, pe 29 iulie, au fost implementate cele mai dure restricţii de la Al Doilea Război Mondial până în prezent, pentru a scădea rata îmbolănvirilor.

Belgia, unde atât Uniunea Europeană cât şi NATO îşi au sediile, a impus carantina pe 18 martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a ucis 9.859 de persoane în ţară, una dintre cele mai ridicate cifre, per capita, din lume.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply