Belgia introduce noi măsuri restrictive

În Belgia, situaţia epidemiologică este mai gravă decât în primăvară, iar la Bruxelles şi în Valonia autorităţile se tem de ceea ce au numit un „tsunami de infectări cu coronavirus”, un moment în care situaţia ar deveni incontrolabilă.

Numărul cazurilor de infectare s-a dublat în ultima lună şi noi măsuri restrictive au intrat în vigoare de astăzi pentru a limita răspândirea virusului şi pentru a se asigura că este păstrată capacitatea spitalelor de a face faţă.

Premierul belgian Alexander De Croo a spus că situaţia epidemiologică a ţării este mai gravă decât în martie şi a avertizat că aceasta va continua să se degradeze. El a făcut apel la cetăţeni să-şi limiteze la maxim în contactele care nu sunt necesare pentru a ajuta spitalele să facă faţă numărului mare de internări.

Astăzi erau mai multe de 2.400 de persoane spitalizate, aproape cât recordul lunii aprilie. Tot astăzi, cifra totală a cazurilor de infectare este de peste 222 de mii de persoane, iar numărul morţilor a ajuns la 10.413. Din acest punct de vedere, Belgia este una dintre ţările cele mai afectate din Europa raportat la numărul de locuitori.

Măsurile restrictive ce încep de astăzi includ închiderea cafenelelor şi restaurantelor pentru o lună, după miezul nopţii şi până la ora 5:00 dimineaţa este interzisă circulaţia pe stradă; pieţele rămân deschise, dar consumul de mâncare şi băuturi va fi interzis, iar magazinele de noapte vor trebui să închidă la ora 22:00.

Măsurile restrictive s-au înmulţit în întreagă Europă pentru a reduce amploarea celui de al doilea val al pandemiei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply