Avertizare MAE pentru călătoriile în Grecia !!!

                Grecia este una dintre destinaţiile de vacanţă, favorite ale românilor care pleacă vara peste hotare. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie  pentru această ţară. Astfel ministerul avertizează cetățenii români care vor să ajungă în Grecia prin Macedonia de Nord că în perioada sezonului estival 2022 se preconizează timpi mari de așteptare la mai multe puncte de trecere a frontierei rutiere.

               MAE recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin suficient combustibil, apă și alimente, având în vedere că se preconizează timpi mari de așteptare la următoarele puncte de trecere a frontierei rutiere: Bogorodica-Evzoni, Medžitlija-Níki și Dojran-Doirani.

                Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

                 De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980.

               Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Citeşte întreaga ştire: MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia prin Macedonia de Nord

Sursă info: mae.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply