ATENTIE  LA ORDINELE FALSE DE ÎNCORPORARE !!!!

     În contextul războiului din Ucraina, în spațiul public au început să circule false stiri despre încorporarea românilor din tara si din diaspora. Mai mult unii dintre ei au primit  ordine false de încorporare în care sunt chemati sa se prezinte la baza militara de la Deveselu sau la altă unitate , în data din luna martie.

 Ministerul Apărării Naționale  DEZMINTE ACESTE INFORMATII SI NU FACE INCORPORARI, arata un comunicat al institutiei pe contul oficial de Facebook.

„Atenție la informațiile false!”, declara reprezentantii Mapn.

Ministerul Apărării atrage atenția asupra unor tentative de dezinformare  legate de procesul de recrutare în România apărute  in special in mediul online.

 Imaginile  prezintă un mesaj RO-ALERT fals, în care se spune că toți cei cu vârste între 20 și 35 de ani ar trebuie să se prezinte imediat la cel mai rapid centru de înrolare. Un alt fake news  arata un ordin fals de înrolare în armata română care ar fi emis de baza militară Deveselu si care avertizează că neprezentarea se consideră dezertare și se pedepsește cu închisoarea.

Ministerul Apărării a avertizat că temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false.

Autoritatile au reamintit ca in România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Numai pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3), precizează MApN.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply