ATENŢIE !!!  Expiră bancnotele de hârtie de 20 şi 50 de lire sterline

        Românii din Marea Britanie şi nu numai care  mai au bancnote de 20 și 50 de lire sterline de hârtie trebuie să le schimbe deoarece după  30 septembrie acestea nu vor mai fi valabile!

        Aşadar dacă mai aveţi puse deoparte, păstrate în casă asemenea banknote mai aveţi la dispoziţie 3 luni pentru a le cheltui. Nu sunteti singurii care păstrează bani albi pentru zile negre. Specialiştii spun că în Marea Britanie mai sunt încă în circulație bancnote în valoare de 14,5 miliarde de lire sterline, adică aproape  477 de milioane de bancnote tipărite pe hârtie.

      De doi ani de zile în această ţară se desfăşoară un process de înlocuire a bancnotelor de hârtie  cu versiuni din polimeri de tip plastic care asigură o îmbunătățire a  securităţii.

       Banca Angliei a anunţat că va retrage statutul de mijloc legal de plată al bancnotelor de hârtie de 20 și 50 de lire sterline după 30 septembrie 2022.

„Schimbarea bancnotelor  de la hârtie la polimer în ultimii ani a fost o evoluție importantă, deoarece le face mai greu de contrafăcut și înseamnă că sunt mai durabile…Majoritatea bancnotelor de hârtie au fost scoase acum din circulație, dar un număr semnificativ de bancnote au rămas în economie, așa că vă rugăm să verificați dacă aveți unele acasă”. A declarat Sarah John, casierul șef al Băncii Angliei.

Credit info https://www.dailymail.co.uk/news/article-10945163/Britons-warned-use-14-5bn-worth-paper-banknotes-shops-start-rejecting-them.html

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply