Atentie : din 20 decembrie se schimba regulile de intrare in Romania

smart

Guvernul roman introduce din data de 20 decembrie asa numitul Passanger Location Form, formularul de calatorie obligatoriu pentru a putea intra in tara, indifferent de modul de transport ales, avion,  autocar sau automobil  propriu.

Formulare asemenatoare sunt déjà aplicate de mai multe tari europene, permitand identificarea si urmarirea persoanei pe teritoriul tarii respective, intrarea fiind realizata pe baza unui cod QR  generat de aplicatie.

Formularul va putea fi completat online sau pe hartie. Refuzul completarii formularului de calatorie cu minimum 24 de ore inaintea intrarii in Romania va aduce amenzi de 5000 lei, echivalentul a 1000 de euro.

In formular va trebui completata zona de unde venim, tarile vizitate anterior, daca au existat simptome COVID  in cazul nostru sau al unor apropiati si adresa la care vom putea fi gasiti in Romania. Desigur, pe langa alte date personale de identificare si verificare.

Formularul de calatorie obligatoriu pentru intrarea in Romania incepand cu 20 decembrie, va putea fi descarcat de la adresa   https://plf.gov.ro/, incepand cu data mentionata.

Da-i o nota Articolului

3.9 / 5. Numarul de voturi: 7

leave a reply