Aproape un milion de noi locuri de muncă se vor crea în Marea Britanie

Ministrul de finanțe din Marea Britanie, Rishi Sunak, a prezentat în detaliu dimensiunea crizei economice fără precedent, cauzată de pandemie. Se aşteaptă ca economia britanică să se contracteze cu peste 11 procente în acest an, cea mai severă prăbuşire economică din ultimile trei secole.

„Criza noastră sanitară nu este încă încheiată, iar criza noastră economică abia a început”, a spus ministrul de finanţe, în Parlamentul de la Londra.

În acest an financiar, Marea Britanie va împrumuta 394 de miliarde de lire, un nivel de îndatorare nemaivăzut pe timp de pace. Din această cauză, vor fi îngheţate salariile bugetarilor, cu excepţia celor din sănătatea şi a celor care au veniturile cele mai mici.

Rishi Sunak a avut veşti bune şi pentru cei care îşi caută un loc de muncă: „Anunţ astăzi un fond de aproape trei miliarde de lire, pentru un program nou pe o durată de trei ani care să ajute aproape un milion de oameni să-şi găsească un nou loc de muncă.”

Se aşteaptă ca economia britanică să înceapă să îşi revină de anul viitor, însă abia în a doua parte a anului 2022 va ajunge la nivelul de dinaintea pandemiei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply