Anticorpii produşi de infecţia cu COVID-19 rezistă în organism două luni

Anticorpii produşi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 rezistă în organism două luni, reiese dintr-un studiu realizat la nivelul Institutului Clinic Fundeni şi prezentat în cadrul Conferinţei Anuale de Imuno-Dermatologie.

În acest interval, riscul de infectare este scăzut, însă nu se poate spune dacă organismul este apărat în continuare, a declarat doctorul Ion Mărunţelu. El a explicat că tipul de virus SARS-CoV-2 care circulă în prezent este o mutaţie asociată cu un risc mai mic de infectare, însă cu un grad mai mare de mortalitate.

„Tendinţa este de creştere a solicitării de teste şi noi ne aşteptăm ca până la finalul anului, numărul testelor solicitate să mai crească cu 37% lunar. Predomină sexul feminin în ceea ce priveşte cazurile pozitive, iar cele mai multe cazuri au fost în grupa de vârstă 40-69 de ani”, a declarat Ion Mărunţelu.

Doctorul Ion Mărunţelu a precizat că în cadrul studiului au fost examinate aproape 22.000 de probe testate prin Real Time – PCR. La 400 dintre acestea s-a verificat şi prezenta anticorpilor, în perioada aprilie – august 2020.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply