Alina Șerban, cea mai bună actriță a Germaniei

Sursa foto: Alina Șerban/Facebook

Alina Șerban a fost aleasă cea mai bună actriță a Germaniei cu pelicula „Gipsy Queen” (Austria-Germania, 2019), în regia lui Hüseyin Tabak.

În „Gipsy Queen”, Alina Șerban a dat viață personajului Ali, o emigrantă, mamă singură de etnie romă, femeie curajoasă care luptă să le ofere copiilor ei o viață mai bună.

Deși înainte de acest film actrița nu știa limba germană și nici să boxeze, aceasta a luat lecții și s-a pregătit intens.

Filmul conține o scenă de box care scrie istorie cinematografică, cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă, în care Alina Șerban a întâlnit-o în ring pe Maria Lindberg, campioană mondială la box.

Alina Șerban este actriță, dramaturg si regizoare, inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom în România și câștigătoare a numeroase premii internaționale. Ea și-a continuat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a obținut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Actrița și-a făcut debutul ca protagonistă în lungmetrajul „Singură la nunta mea/ Seule à Mon Mariage”. Filmul a fost selectat la Festivalul de la Cannes 2018, în programul ACID.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply