Adina Pintilie reprezinta Romania la bienala de la Venetia

Adina Pintilie  va reprezenta România la Bienala de Artă de la Veneția, editia 2022, cu proiectul „Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului”. Regizoarea a fost desemnata  câștigătoare de către un juriu stabilit de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român.

      Proiectul  „Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului, duce mai departe cercetarea artistică asupra intimității a Adinei Pintilie începute odată cu filmul “Touch me not”. Pentru acesta a fost recompensata in 2018 cu  Ursul de Aur la Berlin .

     Acum Adina Pintilie propune o experiență senzorială multimedia. Curatorii proiectului, Cosmin Costinaș și Viktor Neumann, au  remarcat actualitatea demersului regizoarei și militează pentru deschiderea unor dialoguri provocate de actul ei artistic: „prezentarea acestui proiect la prima ediție de artă a Bienalei de la Veneția de după începutul pandemiei, cu toate transformările și diviziunile sociale din ce în ce mai adânci pe care aceasta le-a produs, e de o profundă actualitate.”arata un comunicat icr.ro.

    “The Milk of Dreams”  reprezinta tema celei de-a 59-a ediții a Bienalei de la Veneția care  se va desfasura in perioada  23 aprilie – 27 noiembrie, fiind  cel mai important eveniment international dedicat artei contemporane, cu aproape 90 de tari participante.

Credit info si foto : https://www.icr.ro/pagini/participarea-romaniei-la-expozitia-internationala-de-arta-la-biennale-di-venezia-2022-tu-esti-un-alt-eu-o-catedrala-a-corpului-un-proiect-de-adina-pintilie

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply