A fost destructurată o reţea de prostituţie

O familie de români forţa tinere să se prostitueze în apartamente din suburbia Parisului, după o trecere prin bordeluri în Germania.

Zece persoane au fost reţinute în acest caz, patru în Franţa şi şase în România, a precizat pentru AFP Elvire Arrighi, şefa Oficiului central pentru combaterea traficului de fiinţe umane (Ocrteh). Nouă dintre ele au fost plasate în detenţie provizorie şi una sub control judiciar.

Ancheta, demarată în aprilie 2019, a permis să se identifice şapte victime, tinere cu vârste între 20 şi 30 de ani. Potrivit mărturiilor lor, reţeaua, căreia ele erau obligate să-i predea totalitatea câştigurilor lor, activa de trei sau patru ani, a explicat comisarul.

Printre cei cercetaţi, mulţi erau membri ai aceleiaşi familii. La conducerea reţelei, un cuplu, ai căror copii apăreau ca braţul înarmat, a continuat ea. Aceşti tineri adulţi supravegheau reţeaua în Franţa şi Germania şi seduceau tinere înainte de a le forţa să se prostitueze. Ei reuşeau să le convingă să plece din România sub pretextul unei vieţi mai bune.

Proxeneţii le aduceau mai întâi în bordeluri în Germania, pentru a le pregăti pentru prostituţie. Ele erau apoi duse în apartamente în Seine-Saint-Denis şi Val-de-Marne, unde erau obligate să se prostitueze.

Unele işi lăsaseră copiii în România, în mâinile cuplului care conducea reţeaua. Treptat, copiii erau ameninţaţi dacă ele nu munceau suficient, erau chiar maltrataţi, a spus dna comisar. La percheziţii s-au găsit peste 4.000 de euro. Şi două apartamente vor fi confiscate de justiţie, a dat amănunte comisarul.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply