Consulat itinerant la  Cosenza, Italia

     Comunitatea românească din Italia este cea mai numeroasă din Europa, numărând peste 1.200.000 de persoane. De aceea cererile pentru documente eliberate de autorităţile române sunt foarte mari. In sprijinul concetăţenilor din zona Cosenza, Consulatul General al României la Bari va organiza un consulat itinerant în această zonă in luna iunie.

Perioada: 24 – 26 iunie 2022 (vineri, sâmbătă și duminică)

Adresa : Via Roberto Caruso, 1 (ex Via Bengasi) – Archivio Elettorale comunale

Puteţi solicita următoarele servicii consulare:

  • preluarea datelor în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie;
  • acte notariale (procuri, declarații, adeverințe cazier judiciar, obțineri acte extrajudiciare etc.);
  • eliberarea pașaportului dacă acest serviciu a fost solicitat anterior și pașaportul se află deja la sediul CG Bari;
  • depunerea dosarelor de acte de stare civilă (certificate de naștere/certificate de căsătorie /certificate de deces), acestea neputând fi emise pe durata consulatelor itinerante.

        În contextul situației excepționale generate de pandemia de COVID 19 și date fiind condițiile  impuse de autoritățile italiene, consulatul itinerant va funcționa EXCLUSIV pe baza programărilor prealabile online la adresa de e-mail: bari.programari@mae.ro, programări ce pot fi efectuate astfel: pentru Cosenza  până miercuri, 22 iunie 2022, orele 17.00.

În solicitare trebuie sa precizati:

  • numele și prenumele solicitantului, precum și un număr de telefon unde puteți fi contact;
  • localitatea de rezidență din Italia;
  • serviciul consular pe care doriți să îl efectuați
  • fotocopii scanate/ foto ale documentelor necesare pentru serviciul pentru care solicitați programarea.

Pentru informații privind documentele necesare fiecărui serviciu consular, vă rugăm să consultați pagina web a Consulatului General al României la Bari, rubrica SERVICII CONSULARE  https://bari.mae.ro/node/937  și să transmiteți documentele necesare așa cum se regăsesc în pagina web menționată, într-un singur email. Fiecare persoană care solicită un serviciu consular și a transmis documentația completă necesară la adresa bari.programari@mae.ro, urmează să primească pe email confirmarea datei, orei și locului programări.  

Se impune respectarea cu strictețe a condițiilor sanitare dispuse de autoritățile italiene, precum: distanța de siguranță, folosirea OBLIGATORIE a măștilor, dezinfectarea mâinilor, etc.

Credit info : mae.ro

sursa foto : Wikipedia

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply