Număr unic de urgenta pentru românii din Diaspora

    Românii din diaspora vor avea la dispozitie  un număr de telefon unic, la care vor putea suna atunci când se confruntă cu probleme.  Infiintarea acestui call-center dedicat românilor de peste hotare face parte dintr-un proiect al Ministerului Familiei si al Serviciului  de Telecomunicatii Speciale.

    Ministrul Familiei, Gabriela Firea a declarat că :”Avem o avalansă de cazuri semnalate din toată Europa, după aparitia situatiei din Danemarca. Am constituit un grup de lucru comun pentru a pune bazele acestui număr unic pentru cazurile în care sunt implicati copii aflati în afara tării”, citează Mediafax.

     Aproape 10 milioane de români traiesc in afara granitelor, cele mai numeroase comunităti aflându-se în Italia si Spania.

     Proiectul numărului unic pentru diaspora va veni în sprijinul copiilor si familiilor aflate in dificultate , care au nevoie de sprijinul autoritătilor române.

   El va fi creat dupa modelul numărului unic national 119 , destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului, în cadrul programului guvernamental „Din grijă pentru copii”. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că, la nici două luni de la lansarea acestuia, numărul unic pentru copii, 119, a fost apelat de 19.000 de ori.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply