34 de români expulzaţi din Marea Britanie revin în România

– 34 de români expulzaţi din Marea Britanie vor sosi, astăzi, cu un zbor charter, pe Aeroportul Otopeni, unde li se vor efectua formalităţile de intrare în ţară de către poliţiştii de frontieră.

„Persoanele în cauză nu au fost expulzate ca urmare a unor proceduri judiciare, precum transferul de persoane condamnate, pentru a finaliza pedepsele pe teritoriul României sau extrădarea unor persoane urmărite de autorităţile române”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Autorităţile din Marea Britanie au organizat un zbor charter pentru transportul celor 34 de cetăţeni români expulzaţi, conform legislaţiei proprii în materia imigrării.

„Având în vedere că cei în cauză vin din Marea Britanie, stat care se află pe lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor efectua triajul epidemiologic şi vor lua măsurile prevăzute de lege”, precizează sursa citată. Verificarea şi monitorizarea respectării de către persoanele în cauză a măsurilor dispuse se va realiza de către organele de control.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply