27 decembrie – Ziua internaţională a pregătirii pentru epidemii

Adunarea Generală a ONU a adoptat luni o rezoluţie, prin care 27 decembrie devine Ziua internaţională a pregătirii pentru epidemii, deoarece răspândirea COVID-19 a evidenţiat lipsa de anticipare în această privinţă, informează AFP.

Textul „invită toate statele membre, entităţile ONU şi alte organizaţii globale, regionale şi subregionale, sectorul privat şi societatea civilă, inclusiv organizaţiile neguvernamentale să sărbătorească în fiecare an Ziua internaţională de pregătire pentru epidemii.”

Rezoluţia încurajează cele 193 de ţări membre ale ONU să organizeze „activităţi de informare şi sensibilizare pentru a sublinia importanţa prevenirii epidemiilor, pregătirea şi stabilirea de parteneriate pentru a le face faţă.”

Ea cere, de asemenea, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, criticată de Statele Unite pentru gestionarea pandemiei şi lipsa de transparenţă, „să contribuie la sărbătorirea” acestei zile internaţionale.

Textul, care nu are valoare obligatorie, a fost propus de Cambodgia, Canada, Spania, Palestina, Guineea Ecuatorială, Nicaragua, Niger, Qatar, Coreea de Sud, Saint -Vincent şi Grenadine, Senegal, Singapore, Tadjikistan şi Vietnam.

Pandemia de COVID-19 a ucis până acum peste 1.53 milioane de oameni la nivel global, potrivit unui bilanţ AFP. Aproximativ 67 de milioane de persoane au fost contaminate cu noul coronavirus, potrivit bilanţurilor oficiale, dintre care peste 42.6 milioane s-au vindecat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply