12 români au fost condamnați în Regatul Unit

Doisprezece bărbaţi, toţi cetăţeni români, care formau o reţea de hoţi ce a furat cărţi vechi de mare valoare, au fost condamnaţi în Regatul Unit şi încarceraţi.

Tribunalul din Kingstown (sud-vestul Londrei) a pronunţat pedepse de la trei ani şi trei luni de închisoare până la cinci ani şi opt luni împotriva inculpaţilor, care au pledat toţi „vinovat”. Unii dintre inculpaţi au fost condamnaţi pentru furtul în sine, alţii pentru planificare şi scoaterea din ţară a bunurilor furate, se menţionează într-un comunicat al Scotland Yard.

Prada răufăcătorilor a fost evaluată la o valoare totală de 4,5 milioane de lire sterline (aproape 5 milioane de euro).

Cărţile vechi au fost descoperite într-o casă din judeţul Neamţ. Potrivit fotografiilor publicate de parchetul din România, operele extrem de valoroase au fost ambalate în plastic şi ascunse într-o fosă de beton, fiind acoperite cu deşeuri din construcţii.

„Aceste cărţi sunt extrem de preţioase, de neînlocuit, de o enormă importanţă pentru patrimoniul cultural internaţional”, a subliniat atunci poliţia britanică. Celelalte furturi comise de bandă au vizat smartphone-uri, tablete şi computere.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply