1 milion de români îşi mută onomastica

        Aproape 1 milion de români îşi vor muta peste câteva zile onomastica. Sfântul Gheorghe nu va fi sărbătorit anul acesta pe 23 aprilie. Românii care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe  se vor serba  pe 25 aprilie,  dată care coincide cu a doua zi de Sfintele Paşti.

       Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române si-au motivat decizia de schimbare a datei prin faptul ca 23 aprilie coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă, iar atunci când sărbătorirea sfinților mari este în Vinerea Mare sau Sâmbăta Mare această sărbătoare este transferată a doua zi de Paști.

„Anul acesta, ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă, zi în care credincioșii ortodocși de pretutindeni sunt chemați să-și îndrepte atenția spre lucrarea mântuitoare a Domnului Iisus Hristos săvârșită în această zi, în care a stat cu trupul în mormânt, dar cu sufletul S-a coborât în iad și a eliberat de acolo sufletele drepților ținute până atunci în întuneric, apoi a deschis raiul, făcându-l accesibil tuturor celor ce vor crede în El”, a declarat Arhim. Chiril Lovin, coordonatorul Departamentului Carte de cult al Patriarhiei Române, şi slujitor la Mănăstirea Antim din Capitală, citat de basilica.ro.

Asadar  românii care poartă  numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe vor putea fi aniversati luni, 25 aprilie 2022. Legenda Sfântului Gheorghe spune că acesta s-a înrolatîin armata romana si s-a facut remarcat prin faptele de vitejie. El a ales sa isi declare public credinta crestina desi la acea vreme imparatul Diocletian a emis un decret impotriva crestinilor.Acest lucru a facut ca sa fie intemnitat si  torturat pentru a-si renega credinta. Insa asupritorii sai nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.

Credit info si foto : basilica.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply