Ziua mondială a obezității

ziua mondiala a obzeitatii ziua mondiala a obzeitatii

Ziua de 4 marite a fost aleasă de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Ziua Mondială a Obezității, cu scopul de a atrage atenția la nivel global asupra prevenirii și gestionării obezității.

În momentul de față, obezitatea este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemului actual de sănătate la nivel mondial. 

Obezitatea este o boală cronică care este considerată epidemie globală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit ultimelor date, procentul adulţilor cu obezitate s-a dublat comparativ cu anii 1980 şi s-a triplat faţă de anul 1975. În prezent 65% din populaţia lumii locuiește în ţări unde supraponderea şi obezitatea omoară mai multe persoane, comparativ cu lipsa mâncării.

De asemenea, se crede că persoanele care suferă de obezitate au cu 80- 85 % mai multe șanse de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. 

Un dezechilibru între caloriile consumate şi caloriile arse, plus un stil de viaţă dezechilibrat şi sedentar pot duce la apariția obezității.

De aceea, este extrem de important ca populația să cunoască ce înseamnă un stilul de viaţă sănătos şi care sunt riscurile obezităţii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply