Vrei să munceşti în Spania în agricultură? Iată ce trebuie să ştii !!!

        Sute de mii de români  aleg să lucreze an de an in Spania , în special în agricultură . Pentru ca visurile cu care pleacă de acasă de a îşi găsi un loc de muncă  care să le asigure un venit  bun să nu se transforme iîntr-un coşmar trebuie să fie informaţi cu privire la drepturile lor.

        Acum  aveţi la dispoziţie un Ghid în limba română cu toate informaţiile utile privind identificarea unui loc de muncă, drepturile lucrătorilor sezonieri precum şi alte teme de muncă și securitate socială.

        Ghidul poate fi consultat la următorul link: https://industria.ccoo.es/31cf50b3c94e907189da8c4b750e3e6a000060.pdf?fbclid=IwAR2X68sBorMDV8ZjhlXIbevz_jrs_rycyxmDaCDJ81PQ7xsjelGiabBdP3U

       Aşadar înainte de a pleca aflaţi tot ce trebuie să știţi despre drepturile voastre în calitate de lucrători sezonieri în străinătate! Acest ghid a fost elaborat de Confederația Sindicatelor Muncitorești (CCOO).

       In provinciile Huelva, Malaga şi Cadiz, în cadrul Guardia Civil, funcționează unitatea 𝗘𝗗𝗔𝗧𝗜 (𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮̆ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗲𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗰𝘂 𝗜𝗺𝗶𝗴𝗿𝗮𝗻𝘁̦𝗶𝗶), care poate fi contactată la numărul de telefon 𝟬𝟲𝟮.

       Românii care au reședință permanentă sau temporară în aceste provincii ale Andaluziei și care care sunt victime ale unui abuz din partea angajatorului sau au cunoștință de un abuz asupra unui alt cetățen român,sunt indemnati de autoritati să apeleze, de urgență, numărul de telefon 𝟬𝟲𝟮

Totodată, pe lângă apelarea acestui număr de telefon, pus la dispoziție de Guardia Civil,  cetățenii români sunt rugati să informeze urgent și CG Sevilla la telefon +𝟯𝟰.𝟲𝟰𝟴.𝟮𝟭𝟮.𝟭𝟲𝟵 sau mail 𝘀𝗲𝘃𝗶𝗹𝗹𝗮@𝗺𝗮𝗲.𝗿𝗼, pentru a putea beneficia de sprijinul misiunii diplomatice

     Consulatul General al României la Sevilla organizează, în perioada următoare, întâlniri informative pe teme de muncă şi sociale. De asemenea, va oferi asistenţă în utilizarea portalului econsulat.ro, celor care întâmpină anumite dificultăţi în utilizarea acestuia, precum şi o gamă largă de informaţii utile în vederea obţinerii serviciului consular dorit.

Sesiunile de informare sunt organizate de Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu atașatul pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei României la Madrid.

Credit info si foto : mae.ro si https://industria.ccoo.es/31cf50b3c94e907189da8c4b750e3e6a000060.pdf?fbclid=IwAR2X68sBorMDV8ZjhlXIbevz_jrs_rycyxmDaCDJ81PQ7xsjelGiabBdP3U

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply