Violeta Alexandru: Sper să se efectueze plata pensiilor pe card

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că persoanele care primesc pensiile pe card bancar vor avea banii mai devreme. Ea speră ca aceste viramente să fie făcute astăzi, până la sfărşitul zilei.

„Cu privire la pensii, sper ca în cursul zilei de astăzi să pot informa pe cei care primesc pensiile prin card că s-au efectuat plăţile, astfel încât să le poată încasa mai devreme”, a declarat Violeta Alexandru, într-o conferinţă de presă.

Referitor la creşterea pensiilor programată în septembrie, ministrul a arătat că acestea se vor majora cu 40%, aşa cum prevede legea. Violeta Alexandrua a precizat însă că totul depinde de resursele bugetare, iar în acest moment nu dispune de informaţiile necesare pentru a face declaraţii publice, vizând vreo variantă de regândire a acestei măsuri.

„Am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că pensiile vor fi dublate, respectiv că pensiile vor creşte în cuantumul prevăzut de lege. Vă răspund direct că rolul meu ca ministru al Muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sigur că nu sunt decuplată de realitate, văd şi eu ce se întâmplă în acest moment în societate.

Nu întâmplător am făcut, de-a lungul acestor săptămâni, un apel public constant către toţi angajatorii care-şi pot continua activitatea, să o facă, către toţi cei care muncesc în România să-şi continue activitatea, pentru că, până la urmă, de resursele pe care le generăm şi cu care alimentăm bugetul depind toate cheltuielile şi toate plăţile pentru drepturile pe care persoanele le au. Rolul meu ca ministru al Muncii este să lupt ca legea să fie pusă în aplicare.

Nu gestionez însă Bugetul, nu dispun de informaţiile necesare pentru a face declaraţii publice vizând imposibilitatea sau regândirea unui alt tip de creştere faţă de pensii, respectiv pentru cuantumul alocaţiilor. Nu dispun de aceste informaţii, şi nu îmi voi schimba declaraţia până în momentul în care ele vor fi certificate de evaluarea pe care Ministerul Finanţelor o va face cu privire la încasările la buget. Văd şi eu ce se întâmplă în economie”, a declarat Violeta Alexandru.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply