Vaccinul CoronaVac s-a arătat eficient în proporţie de 50% până la 90%

Vaccinul CoronaVac împotriva COVID-19 dezvoltat de Sinovac Biotech Ltd din China s-a arătat eficient în proporţie de 50% până la 90% în urma studiilor din Brazilia, a declarat secretarul de stat pentru sănătate din Sao Paulo după ce aceste date erau aşteptate încă de miercuri.

Rezultatele studiilor din Brazilia sunt cunoscute exclusiv de Institutul de cercetare biomedicală Butantan din statul Sao Paulo, care are un acord cu Sinovac pentru a produce vaccinul, a declarat secretarul pentru sănătate Jean Gorinchteyn.

Primele studii au arătat o eficacitate de peste 50% – minimul solicitat de autoritatea de reglementare braziliană Anvisa – şi sub 90%, a declarat dl Gorinchteyn într-un interviu acordat radioului CBN difuzat joi târziu.

La cererea Sinovac, departamentul de sănătate din Sao Paulo nu a primit rezultatele complete ale studiului fabricantului de medicamente din China, a adăugat el, adăugând că Sinovac va revizui datele înainte de a anunţa rezultatele finale.

Miercuri, Butantan a refuzat să precizeze rata de eficacitate în urma testelor efectuate pe 13.000 de voluntari, invocând obligaţiile sale contractuale cu Sinovac şi ridicând întrebări cu privire la transparenţa sa.

Vaccinul CoronaVac s-a dovedit eficient în proporţie de 91,25% în Turcia.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply