Unde pot cere ajutor românii din Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe a  convocat o celulă de criză interinstitutională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români aflați in Ucraina .

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537. Această linie telefonică este dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară din partea MAE”, arată un comunicat de presă al institutiei.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a reamintit ca MAE încă din data de 21 februarie, a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina (Părăsiți imediat țara – http://www.mae.ro/travel-alerts/24945) și solicită din nou cetățenilor români să părăsească de urgență teritoriul acestui stat, precum și să evite orice deplasare în Ucraina.

Deasemenea  personalul consular al misiunii diplomatice de la Kiev și al oficiilor consulare de la Cernăuți, Odessa și Solotvino se afla în contact permanent  cu cetățenii români care și-au înregistrat prezența în Ucraina dar si cu liderii mediului asociativ românesc.

Până in acest moment, 30 de cetățeni români au cerut informații despre evolutia situației din Ucraina sau despre modalitatile de parasire a teritoriului ucrainean.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply