Unchiul românului închis în China va intra în greva foamei

Gest disperat al singurei rude în viaţă a profesorului clujean închis în China: unchiul său va intra în greva foamei – asta dacă autorităţile române nu fac nimic pentru a-i aduce nepotul acasă. Tânărul este închis de cinci ani pentru că ar fi primit 80 de dolari de la un infractor.

Din luna octombrie 2019, de când Curtea de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori a recunoscut hotărârea de condamnare pronunţată de instanţa chineză şi a dispus transferul lui Marius Balo într-un penitenciar din România, autorităţile române nu au făcut nimic în vederea transferării acestuia.

Clujeanul Marius Balo are 38 de ani şi a fost arestat în China, la Shanghai, în 2014, sub acuzaţia de fraudă contractuală, pentru că ar fi primit 80 de dolari de la un chinez implicat într-o reţea de infractori. El a fost condamnat abia în 2016, după doi ani de arest preventiv, la opt ani de închisoare.

Pedeapsa se poate dubla sau chiar tripla, dacă un judecător chinez consideră că el nu s-a reformat.

Unchiul său, unica rudă în viaţă a profesorului român, spune că va intra în greva foamei, până la momentul în care Balo va fi adus în ţară.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply