Un tren marfar încărcat cu huilă a deraiat la Petrila

O garnitură de tren marfar formată din cinci vagoane încărcate cu 100 de tone de huilă de la Mina Lonea a deraiat de pe linia de cale ferată uzinală. În urma deraierii, locomotiva şi patru vagoane cu cărbune s-au răsturnat, mecanicul şi ajutorul său reuşind să se salveze fără să păţească nimic. Incidentul a avut loc pe o linie uzinală îngustă care trece pe la marginea oraşului Petrila și face legătura între această exploatare minieră şi un punct de încărcare a cărbunelui de la Mina Petrila, în Valea Jiului.

“Avem o anchetă în desfăşurare. Ne bucurăm că nu sunt victime. În locomotivă erau doar mecanicul şi ajutorul său. Nu au avut probleme. Când am vorbit cu ei, aseară, erau doar marcaţi de situaţia respectivă. Deoarece erau foarte emoţionaţi, vom discuta astăzi cu ei”, spune directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.

Cauzele incidentului vor fi analizate în cadrul unei anchete interne. Reprezentantul CEH spune că în zonă calea ferată nu are probleme și probabil era mâzgă pe linie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply