Un român  impresionează Germania

    Războiul din Ucraina a arătat cât de sensibili si generoşi sunt românii atunci când cineva are nevoie de ajutor. Deşi  se afla departe graniţele ţării, românii din diaspora îi sprijină pe cei de acasă sarind în ajutorul refugiaţilor ucrainieni.

  În ultimele zile gestul unui român a făcut senzaţie in presa din Germania, după cum relatează Rheinische Post.

Iura Hrin lucrează în orașul Wesel,  la o firmă de montat centrale termice și aparate de aer condiționat. A fost impresionat de drama prin care trec oamenii din Ucraina, țara din care se trag rudele sale. Sprijinit de  patronul său, Ansgar Borgmann a organizat o stranger ede fonduri . Numai in primele  30 de ore, oamenii au donat 53.000 de euro.Tânărul de 26 de ani care s-a născut în Valea Videului, la doar 500 de metri de granița cu Ucraina, și-a ajutat astfel patronul să trimită un transport umanitar  cu 40 de tone de alimente dar si cuptoare cu microunde, scutece, produse de igienă feminină, materiale medicale, cabluri de date si  zece generatoare.”

Povestea  acestui TIR cu ajutoare a avut ecou in presa si societatea germana si tot mai multi oameni ii urmeaza exemplul.

Info si credit foto:https://rp-online.de/nrw/staedte/wesel/weseler-sammelt-56000-euro-fuer-hilfstransport-fuer-ukraine-krieg_aid-6914049?fbclid=IwAR3JlK531u5sZYnjOH81qLlSJvkfzEj0_mMt2ycFm5oSVzo9IiYS0wlkcm4#successLogin

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply